Обраћење бруцошима - 2021

 

Поштовани студенти,  драги наши бруцоши, као координатор за наставу желим Вам леп и успешан почетак студирања на Академији Техничких Струковних Студија, Одсеку Примењене Инжењерске науке Пожаревац .

 

У складу са епидемиолошком ситуацијом, од 11. октобра почеће настава за студенте прве године. Детаљне планове и програме за уписане студијске програме можете пронаћи на линковима испод.

 

Заштита биља

Заштита животне средине

Прехрамбена технологија и нутриционизам

Електротехника и рачунарство

Машинство

Безбедност и здравље на раду

 

На линковима одређених студијских програма можете пронаћи: наставни план и програм, распоред часова, материјале за предмете који се слушају, обавештења, распореде испита и колоквијума као и резултате истих.

 

 

 

Распоред наставе и распоред студената по групама предавања биће доступан на сајту Одсека до краја текуће седмице па се у складу са тиме можете на време информисати о терминима и просторијама где ће бити одржавана настава. Наставу- предавања на предметима који су део студијских програма изводи предметни наставник (одржава наставник у задатом термину) док вежбе може изводити предметни наставник или асистент у задатом термину. У зависности од типа предмета, вежбе се могу изводити у лабораторијама које се налазе у приземљу зграде Одсека (за студијске програме Прехрамбена технологија и нутриционизам, Заштита биља и Заштита животне средине) или у кабинетима који су посебно опремљени за студенте студијских програма Електротехника и рачунарство и Машинство. За успешну реализацију наставе, студенти се деле у наставне групе. Подела студената на групе дефинише се на самом почетку школске године а сам распоред студената по наставним групама биће постављен на сајт Одсека до краја текуће седмице. Током семестра предметни наставник као и асистент на вежбама могу организовати парцијалне провере знања студената и на тај начин олакшати савладавање градива самог предмета. Студент је у обавези да прати наставу (предавања и вежбе) на основу чега се оцењује за активност на настави која носи одређен број бодова који улазе у финалну оцену на предмету. Предметни наставник информише студенте на првом часу о садржају предмета, начинима стицања предиспитних обавеза, условима за полагање испита, и начинима провере знања како у току семестра тако и на самом испиту. Изводи из Наставног календара за школску 2021/22. годину који се односе на распоред наставника и сарадника по предметима, распоред њихових консултација, распоред часова као и распоред испита биће постављени на сајт Одсека до краја текуће седмице.

 

У циљу Вашег бољег сналажења у згради Одсека ПИН Пожаревац у даљем тексту наводи се распоред просторија:

 

У приземљу налазе се портирница, лабораторије које користе студенти студијских програма ПТиН, ЗБ, ЗЖС (лаб 1, лаб 2, лаб 3), учионица 1, студентска служба и финансијска служба.

 

На првом спрату налази се канцеларија Руководиоца Одсека др Ћулаковић Владана, правника и секретарице, амфитеатар, рачунарски центар 1, учионица 2, учионица 3, зборница, кабинет за машинска мерења, аутоматско управљање који користе студенти студијских програма МА и ЕР.

 

 

На другом спрату налази се учионица 5, рачунарски центар 2 и библиотека

 

На вратима свих просторија у којима се одржавају предавања или вежбе биће истакнут распоред активности у истим.

 

За сва остала питања и нејасноће стојим на располагању свим студентима Одсека Примењене инжењерске науке Пожаревац.

 

Срећан почетак студирања и студентског живота!

 

Срдачно,

др Дарко Стојићевић, виши предавач

е-маил : Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Координатор за наставу