In memoriam - Професор др Мирољуб Милорадовић

Животни пут проф. др Мирољуба (Петар) Милорадовића, професора ВТШ Пожаревац почео је 1953. године у Кушиљеву, СО Свилајнац. На природно математичком факултету у Београду завршава математику. Први радни однос заснива у техничкој школи „Никола Тесла― у Костолцу.

 

          Уз рад, Мирољуб се усавршавао преко  специјализације, магистратуре па све до доктората 2004. године. Од 2002. године ради у ВТШ у Пожаревцу. Поред редовно одржаване наставе Мирољуб је аутор  већег броја научно - стручних радова.  Имао је обичај да свима нама укаже на основу нашег посла  да смо „учитељи“ а тек после научни радници, тако се и понашао, скромно и увек предан своме послу. Кроз његово учење су прошле генерације и генерације ученика и студената које је поред математике учио вредностима живота.

 

          Као колега и пријатељ је савесно обављо посао и активно учествовао у побољшању рада у Школи, велики допринос је дао у формирању, раду и напредовању свих а посебно смера за Заштиту животне средине. Учешће професора Мирољуба у свим процесима акредитације Школе довело је до побољшања квалитета ове установа. Нажалост, због прераног губитка нашег колеге, његове идеје морамо ми сами да спроведемо у дело.

 

          Каже се да постајеш човек када се ожениш, добијеш дете, напишеш књигу и посадиш дрво. Ти си, мој пријатељу урадио и више, три детета и унука, мноштво књига а за дрво сам сигуран да их је било сасвим довољно. А и ако си нешто пропустио, за све твоје си био човек који је помагао, саветовао и водио даље до испуњења циљева.

 

Драги наш.Мирољубе,

 

          Остат ћеш у нашим мислима, и нашим срцима заувек. Нека ти је лака ова Српска земља у коју данас полажемо Твоје тело.

 

          Свим члановима Твоје драге и тужне породице упућујемо искрено саучешће.

 

          Нека ти је вечна слава и хвала, било је добро познавати те и увек ћеш нам недостајати.

 

Твоје колеге и пријатељи из Високе Техничке Школе у Пожаревцу.