In memoriam - мр Настас Пауновић

мр Настас (Драгутин) Пауновић, професор, рођен је 1944. године. Основно образовање завршио је у Пољани, а средње у Пожаревцу.

Опширније...

Висока Техничка Школа

За потребе општинске администрације зграда је саграђена 1871.године на иницијативу тадашњег председника општине Богдана Несторовића, и одборника Александра Николајевића, Јоце Миленковића и Богдана Ђорђевића. Пројекат зграде је израдио Николе Пашић, још 1868. године, касније дугогодишњи председник владе Краљевине Србије и Краљевине СХС. Новац за изградњу општинске зграде је позајмљен од црквеног фонда.

Опширније...

Архимед

Aрхимед из Суракузе је старогрчки математичар, физичар, инжењер и астроном. Иако су само неки детаљи о његовом животу познати, он се сматра једним од водећих научника у антици.

Опширније...

Међународни симпозијум NEUREL 2016, новембар 22-24

У Београду је 22. и 23. 11. одржан тринаести међународни симпозијум за вештачке неуронске мреже и њихове примене, NEUREL 2016.

Опширније...

Успех на Међународном Конгресу о коровима 2016.

Од 21. до 23. септембра у Врднику на Фрушкој гори  одржан је десети Конгрес о коровима на коме су домаћи и страни учесници представили своје научне радове из области проучавања и сузбијања корова.

Опширније...

In memoriam - Професор сп Борисав Јаковљевић

сп Борисав (Цветин) Јаковљевић, предавач, рођен је у Крупњу 1951. године, где је завршио Гимназију и основну школу.

Опширније...

In memoriam - Професор др Мирољуб Милорадовић

Животни пут проф. др Мирољуба (Петар) Милорадовића, професора ВТШ Пожаревац почео је 1953. године у Кушиљеву, СО Свилајнац. На природно математичком факултету у Београду завршава математику. Први радни однос заснива у техничкој школи „Никола Тесла― у Костолцу.

Опширније...

In memoriam - Професор мр Саво Џинкић

мр Саво Џинкић, дипл.инг.електротехнике, рођен је 1947. године у Тузли.

Опширније...