Пројекат: Јoint project for conservation and sustainable use of plant genetic resources from border areas as consequences of climate change

Висока техничка школа струковних студија из Пожаревца је започела пограничну сарадњу са Факултетом за Хортикултуру и Шумарство, Банатског Универзитета за Пољопривреде науке и Ветерину “King Michael I of Romania” из Темишвара

Опширније...

Архимед

Aрхимед из Суракузе је старогрчки математичар, физичар, инжењер и астроном. Иако су само неки детаљи о његовом животу познати, он се сматра једним од водећих научника у антици.

Опширније...

Међународни симпозијум NEUREL 2016, новембар 22-24

У Београду је 22. и 23. 11. одржан тринаести међународни симпозијум за вештачке неуронске мреже и њихове примене, NEUREL 2016.

Опширније...

Успех на Међународном Конгресу о коровима 2016.

Од 21. до 23. септембра у Врднику на Фрушкој гори  одржан је десети Конгрес о коровима на коме су домаћи и страни учесници представили своје научне радове из области проучавања и сузбијања корова.

Опширније...

In memoriam - Професор сп Борисав Јаковљевић

сп Борисав (Цветин) Јаковљевић, предавач, рођен је у Крупњу 1951. године, где је завршио Гимназију и основну школу.

Опширније...

In memoriam - Професор др Мирољуб Милорадовић

Животни пут проф. др Мирољуба (Петар) Милорадовића, професора ВТШ Пожаревац почео је 1953. године у Кушиљеву, СО Свилајнац. На природно математичком факултету у Београду завршава математику. Први радни однос заснива у техничкој школи „Никола Тесла― у Костолцу.

Опширније...

Распоред наставе за специјалистичке студије

Опширније...

In memoriam - Професор мр Саво Џинкић

мр Саво Џинкић, дипл.инг.електротехнике, рођен је 1947. године у Тузли.

Опширније...